School voor vechtkunst

Kwoon Dat Mor

RUURLO - Zeven leden van school voor vechtkunst Kwoon Dat Mor waren geselecteerd voor het Nederlands Kempoteam dat van 25 tot en met 27 april heeft deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Kempo in Guadalajara (Spanje). Lennie Prins (10), Frederieke Stapper (12), Max Muller (16) en Gijs Lijnsvelt (56) waren zo succesvol dat ze op het podium mochten staan (een keer zilver en drie keer brons).

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap hebben de deelnemers intensief getraind om de eer van het Nederlands team te verdedigen. Het was voor vier van de zeven deelnemers van Kwoon Dat Mor de eerste ervaring op dit hoogste niveau. "En dat niveau lag dit jaar bijzonder hoog", aldus Gijs Lijnsvelt, leraar van Kwoon Dat Mor. Gijs was samen met twee coaches, de deelnemers en familie en vrienden vertrokken naar Guadalajara, de officieuze sporthoofdstad van Spanje. "Het was onze intentie om onze kempoka's een leerzame ervaring te bieden op dit niveau en hopelijk een paar prijzen mee te pakken, dat is zeker gelukt."
Tijdens het driedaagse wereldkampioenschap gingen ruim 600 deelnemers uit dertig landen met elkaar de competitie aan op de verschillende onderdelen van de sport. De onderdelen zijn grofweg in te delen in traditional en fighting. Traditional omvat een voorgeschreven scenario of uitvoering die wordt beoordeeld door een jury, dit kan ongewapend, met een wapen, synchroon met twee partners of een zelf ontworpen zelfverdedigingscenario samen met een partner. Fighting is daarentegen het vrije gevecht tegen een tegenstander en is onderverdeeld in semi-contact en full-contact. Bij semi-contact is het doel gecontroleerde technieken te plaatsen en punten te verzamelen. Full-contact fighting is veel harder, het doel is hier om de tegenstander uit te schakelen met stoten, trappen of klemmen. "Onze school heeft erg veel jeugdleden en daarom hebben we niet deelgenomen aan het onderdeel full-contact fighting." Willemijn Stapper (9) was zelfs de jongste deelneemster van het kampioenschap, ze mocht bij hoge uitzondering meedoen, aangezien de normale leeftijdslimiet eigenlijk tien jaar is.
Het wedstrijdsysteem voor zowel traditional als fighting was het zogenaamde 'knockout-systeem', dat wil zeggen dat de verliezer direct is uitgeschakeld. Door het grote aantal deelnemers waren de poules zeer groot, sommige zelfs bijna 50 deelnemers. Een podiumplaats halen was dus niet makkelijk.
De eerste dag stond in het teken van de traditional-wedstrijden. Er werd hier deelgenomen aan twee onderdelen: ongewapende vorm en wapenvorm. Zowel Max Muller als Gijs Lijnsvelt behaalden met hun stokvorm een bronzen medaille. Frederieke Stapper werd met haar ongewapende vorm helaas vlak voor de finalerondes uitgeschakeld, ze kwam tot en met de derde ronde in een poule van bijna 40 deelnemers.
Lennie Prins, Willemijn Stapper, Thorvald oude Egbrink en Arjan Preuter hebben prachtige prestaties neergezet, maar werden vroegtijdig uitgeschakeld.
De tweede dag stond in het teken van de semi-contact fighting. Ook hier was het niveau zeer hoog. Lennie Prins behaalde in haar poule een bronzen medaille. Frederieke Stapper won een zilveren medaille, ze verloor helaas de finale in de verlenging met een golden point.
Willemijn, Thorvald, Max en Arjan hebben mooie partijen gevochten maar werden vroegtijdig uitgeschakeld.
De sporters en hun begeleiders kijken terug op een mooie week en alle deelnemers nemen een prachtige ervaring mee naar huis.

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Kwoon Dat Mor

+31 6 13123824
+31 573 450031
info@shaolinkempo-kwoondatmor.nl

Haarskamp 17

7261 ZA Ruurlo