Leraren

Het lerarenteam bestaat uit de volgende personen:

 

Sifu Gijs Lijnsvelt Hoofdleraar en schooleigenaar
Sensei Jesse Lijnsvelt Leraar
Sensei Tom Steenbergen Leraar

 

Sifu Gijs Lijnsvelt

 

Al op jonge leeftijd beoefende Sifu Gijs Lijnsvelt meer dan één sport: o.a. zwemmen, voetbal, badminton, squash en tafeltennis. Op 16-jarige leeftijd kwam hij voor het eerst in aanraking met Shaolin Kempo. Zijn zwager was 2e Dan en gaf les in Rotterdam bij sportschool Longhorn. Deze school stond onder leiding van Henk Bol en was aangesloten bij de E.N.S.K.B.

 

In 1979 begon hij met zijn training in het Shaolin Kempo bij kempoclub Dat Mor in Amersfoort. Onder leiding van Sifu Lucas Tetelepta bekwaamde hij zich in de diverse aspecten van het Kempo. De trainingen waren hard en zwaar, waarbij elke les 3 uur duurde.

 

Vanaf 1986 begon hij ook te trainen bij kemposchool Ta Mo, onder leiding van Klaas Padberg Evenboer. Eerst in Wageningen, later in Renkum en uiteindelijk in Ermelo. De school was inmiddels omgedoopt in Academie Padberg. Naast Shaolin Kempo werd er ook les gegeven in het Zuid-Chinese kung fu, Nam Sui Lam Hung Kuen. Diverse vormen uit deze stijl zitten ook in de bovenbouw van het Shaolin Kempo. Gedurende deze periode leerde Sifu Gijs Lijnsvelt de gehele bovenbouw van het Shaolin Kempo zoals dat bij de K.B.N. was vastgelegd.

 

In 1987 behaalde hij zijn zwarte band in het Shaolin Kempo. Na een aantal jaren zijn leraar geassisteerd te hebben, nam hij in 1989 de school in Amersfoort over, waarna hij al snel startte met een groep speciaal voor de jeugd. Om zich nog meer te bekwamen in het lesgeven, volgde hij de opleiding Leraar Martial Arts, behaalde in 1995 zijn diploma en werd daarmee rijkserkend vechtkunst leraar.

 

Door privé-omstandigheden moest Sifu Gijs Lijnsvelt in 1997 stoppen met lesgeven in Amersfoort. Hij ging echter wel door met zijn eigen training. In 1999 stopte hij met trainen bij Academie Padberg. Hij was inmiddels verhuisd naar Tiel. In deze stad lag op enkele honderden meters van zijn huis een van de grootste Goju-Ryu scholen, sportschool Bushido. Begin 2000 begon hij hier onder leiding van Sensei Ries van Toorn (5e Dan) aan zijn Goju-Ryu training.

 

In 2002 verhuisde Sifu Gijs Lijnsvelt naar Ruurlo en hierdoor stopte hij met zijn Goju-Ryu training. Na zes jaar stilte, startte Sifu Gijs Lijnsvelt in 2008 school voor vechtkunst Kwoon Dat Mor . In dezelfde tijd is de training in het Goju-Ryu weer opgepakt.  In 2009  werd ook de training in het Hung Kuen hervat onder leiding van Sifu Evert van der Meulen.

 

 In het voorjaar van 2014 is Sifu Gijs Lijnsvelt samen met zijn zoon Sensei Jesse Lijnsvelt gestart met de opleiding 'Docent Professionele Zelfverdediging'. Deze is in het voorjaar van 2015 succesvol afgerond.

 

Sifu Gijs Lijnsvelt heeft de onderstaande relevante opleidingen met succes voltooid:

- NGS-Sportmassage

- Opleiding Leraar Martial Arts

- NLP Practitioner/Master Coach 1

- Docent Professionele Zelfverdediging

 

 

Sensei Jesse Lijnsvelt

 

Sensei Jesse Lijnsvelt beoefend sinds zijn 11e levensjaar vechtsporten. Hij is begonnen met het Kyoskushin Karate. Nadat zijn vader Kwoon Dat Mor in 2008 een nieuw leven in blies, besloot hij het Shaolin Kempo te gaan beoefenen. Na jaren fanatiek trainen behaalde hij in december 2013, samen met Sensei Tom Steenbergen, zijn felbegeerde zwarte band. 

 

Jesse is veelvoudig Nederlands Kampioen  Fighting en Kata. In 2012 en 2014 heeft hij deelgenomen aan het wereldkampioenschappen Kempo. Waar hij in 2012 een eerste plaats behaalde op het onderdeel Wapen-kata in de jeugdklasse, deed hij dit in 2014 in de seniorenklasse. Hij heeft daarnaast ook meerdere tweede en derde plaatsen verworven tijdens deze wereldkampioenschappen op de onderdelen Kata en Semi-contact Fighting. 

 

Sinds 2012 woont en studeert Jesse in Amsterdam. Hij studeert daar Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam en Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit. Het zijn opleidingen die erg goed aansluiten bij het lesgeven. Jesse heeft naast de vechtsport ook een liefde voor bewegen en voeding. Mobiliteit, stabiliteit, houding, fysiologie, psychologie, spiergebruik en -opbouw. Alles is interessant. Jesse is mede-daarom in 2015 als personal trainer (beweging- en voedingsspecialist) zijn eigen onderneming gestart in de vorm van Valor Sports. 

 

Jesse traint momenteel Mixed Martial Arts (MMA) bij Tatsujin Dojo Amsterdam onder leiding van Rafles la Rose. Hier traint Jesse om zichzelf completer te maken in zowel het grondgevecht (BJJ en worstelen) als het full-contact staande gevecht (kickboksen & muay thai). 

 

 Sensei Jesse Lijnsvelt heeft de onderstaande relevante opleidingen met succes voltooid:

- Premaster Bewegingswetenschappen (Vrije Universiteit)

- AALO Personal Trainer (level 4)

- EHBO (Medic First Aid)

- Docent Professionele Zelfverdediging (SKMO)

 

 

 

 

 Sensei Tom Steenbergen

 

Tom Steenbergen, geboren op 3 april 1995 te Nara (Japan). Tom studeert momenteel Bedrijfseconomie aan Tilburg University, met als doel om volgend jaar te starten met een Master Econometrie. 

 

Na eerst drie jaar judo te hebben getraind in Ruurlo, kwam hij op 13-jarige leeftijd in aanraking met Shaolin Kempo. In april 2008, begon Tom met het beoefenen van deze sport bij Kwoon Dat Mor, dat toen net opgericht was in Borculo. Via Jesse Lijnsvelt, met wie hij al sinds groep drie van de basisschool bevriend is, kwam hij bij Kwoon Dat Mor. Eind 2013, heeft Tom samen met Jesse de zwarte band behaald. Vanaf 2014 verzorgd Tom op regelmatige basis zelfstandig trainingen en assisteert hij wanneer hij aanwezig is. 

 

Tom is veelvoudig Nederlands Kampioen Kempo Fighting en Kata. In 2012 en 2014 mocht hij onderdeel uitmaken van het Nederlandse team voor het wereld kampioenschap Kempo, dat toen in respectievelijk Antalya (Turkije) en Boedapest (Hongarije) werd gehouden. Momenteel doet hij alleen mee aan de onderdelen semi-contact fighting, kata en weapon kata. Sinds begin 2014 is hij begonnen met het trainen van Full-contact Fighting.

 

Geen evenementen
Juli 2018
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5