De oorsprong
In 1978 werd in Amersfoort ‘Kempoclub Dat Mor’ opgericht door de kempoleraren Lucas Tetelepta en Evert van der Meulen.
Na een jaar stopte met Evert met lesgeven in Amersfoort en begon hij een nieuwe school in Arnhem, Lohan. Lucas Tetelepta ging alleen verder met de school.
Evert bleef wel betrokken bij de school, o.a. als examinator tijdens examens.
In de beginjaren van de school was er een hechte band en samenwerking met de kemposcholen Lohan uit Arnhem en Ta Mo uit Wageningen (van Klaas Padberg Evenboer). Er werden o.a. onderlinge kampioenschappen gehouden met een wisselbeker.
Begin jaren ’80 sloot de school zich aan bij de kempo-sectie van de Karate-do Bond Nederland (K.B.N.), samen met nog een 20-tal andere kemposcholen.
Het lesprogramma werd aangepast aan het curriculum dat door de K.B.N. was goedgekeurd. Dit curriculum was door de leraren Harry de Spa, Klaas Padberg Evenboer en Evert van der Meulen samengesteld. Om te komen tot een programma t/m 5e Dan werden vanuit het Zuid-Chinese kung fu (Nam Kuen) diverse kata’s toegevoegd.
In 1986 en 1987 werden 4 leerlingen gegradueerd tot de zwarte band. Dit waren Alfons Sjauw, George Steinford, Gijs Lijnsvelt en Rene Moraal.
Gijs Lijnsvelt assisteerde vanaf 1983 zijn leraar bij het lesgeven. Door zijn passie voor de sportmassage liet Lucas het lesgeven steeds meer over aan Gijs. In 1989 stopte Lucas abrupt met lesgeven, inmiddels was het leerlingenaantal drastisch gedaald.
Het Keerpunt
Gijs Lijnsvelt stond voor de keus of stoppen of doorgaan. Hij koos voor het laatste en met een eigen visie en professionalisering werd ‘Kempoclub Dat Mor’ opnieuw opgebouwd en nieuw leven ingeblazen. Hij werd hierbij geassisteerd door Petrus Mustamu, die begin jaren ’90 de 5e zwarte bander van de school werd. Binnen korte tijd was de school uitgegroeid naar 50 leden en was er ook een jeugdgroep.
Medio 1995 werd een nauwe samenwerking gestart met de kemposchool van Henk Jan Kuis in Hoevelaken (Henk Jan had de school van George Steinford overgenomen). Er werd besloten om beide scholen onder een gezamelijke naam door te laten gaan: Nam Siu Lam Academie. De school bestond nu uit 2 vestigingen (Amersfoort en Hoevelaken) en op beide locaties werd zowel Shaolin Kempo als Nam Kuen (Zuid Chinees Kung Fu) onderwezen.
In september 1997 stopte de Nam Siu Lam Academie in Amersfoort, diverse omstandigheden ten grondslag, o.a. een verhuizing van Sifu Gijs Lijnsvelt naar Tiel.
Nieuw begin
In april 2008 werd in Borculo (Achterhoek) opnieuw gestart met het geven van kempolessen, nu onder een nieuwe naam Kwoon Dat Mor.
Kwoon is Chinees voor trainingsruimte en is vergelijkbaar met de Japanse term Dojo.