School voor vechtkunst

Kwoon Dat Mor

Schooleigenaar / Hoofdleraar

Kwoon Dat Mor staat onder leiding van Sifu Gijs Lijnsvelt.
Hij is al bijna vier decennia actief in de IT-branche en kwam in 1979 in aanraking met
het Shaolin Kempo. Hij behaalde zijn zwarte band in 1987.
In 1989 nam hij de school van zijn leraar in Amersfoort over.
In 2008 is de kemposchool opnieuw gestart in de gemeente Berkelland en later ook in Lochem.
Naast het Shaolin Kempo heeft Gijs veel ervaring opgedaan in andere
vechtkunsten, zoals het Hung Gar Kung Fu en Goju-Ryu Karate.

Om zich nog meer te bekwamen in het lesgeven volgde hij de
opleiding Leraar Martial Arts (LMA) in 1995 en werd daarmee
rijkserkend vechtkunstleraar.
In 2015 behaalde hij zijn diploma “Docent Professionele Zelfverdediging”.

Zijn drijfveer is om bij te dragen aan de ontwikkeling van mensen
door middel van zijn grote passie: de vechtkunst.

PR / Administratie

Annet Abbink is de echtgenote  van Sifu Gijs Lijnsvelt en is binnen de school een echte duizendpoot.

Vanaf de start van de school in Berkelland in 2008 is zij op vele gebieden (letterlijk en figuurlijk) betrokken geweest bij de ontwikkeling van de school. Zij is vaak het eerste aanspreekpunt voor de ouders en de leden. Veel van de communicatie verloopt via haar en komt via deze weg bij Sifu Gijs, deze informatie kan hij  weer gebruiken ten behoeve van de individuele ontwikkeling van een leerling.
Haar achtergrond als jeugdhulpverlener is hierbij een toegevoegde waarde gebleken.

Wat in 2008 begon als een tijdelijk bijstaan van haar man bij de opstart van de school, is uitgegroeid tot een belangrijke aanvullende rol.
Een affiniteit met vechtkunst heeft Annet al sinds jaren 70, mede door de serie Kung Fu met David Carradine.
Annet heeft zelf nooit het Shaolin Kempo praktisch beoefend, desondanks is zij een gedegen kritische “sparringspartner” voor Sifu Gijs.

“Ik heb de afgelopen jaren gezien wat vechtkunst/ onze school voor kinderen, mensen kan betekenen, zowel fysiek als mentaal.  We hebben hier prachtige voorbeelden van.!”

“Alle aspecten van het leven zitten in vechtkunst, een ieder kan pakken wat hij/zij nodig heeft!”

Lerarenteam

Binnen de school wordt op regelmatige basis lesgegeven door een aantal sensei’s.
– Sensei Jesse Lijnsvelt
– Sensei Stijn Lijnsvelt
– Sensei Tom Steenbergen
– Sensei Elly Steenbergen
– Sensei Bertie Essink

Jesse Lijnsvelt

LinkedIn profiel van Jesse Lijnsvelt

Sensei Jesse Lijnsvelt beoefend sinds zijn 11e levensjaar vechtsporten. Hij is begonnen met het Kyoskushin Karate. Nadat zijn vader Kwoon Dat Mor in 2008 een nieuw leven in blies, besloot hij het Shaolin Kempo te gaan beoefenen. Na jaren fanatiek trainen behaalde hij in december 2013, samen met Sensei Tom Steenbergen, zijn felbegeerde zwarte band.
In deze periode van hard trainen assisteerde Jesse zijn vader wekelijks in de kempolessen en werd het lesgeven letterlijk met de paplepel ingegoten.

Jesse is veelvoudig Nederlands Kampioen  Fighting en Kata. In 2012 en 2014 heeft hij deelgenomen aan het wereldkampioenschappen Kempo. Waar hij in 2012 een eerste plaats behaalde op het onderdeel Wapen-kata in de jeugdklasse, deed hij dit in 2014 in de seniorenklasse. Hij heeft daarnaast ook meerdere tweede en derde plaatsen verworven tijdens deze wereldkampioenschappen op de onderdelen Kata en Semi-contact Fighting.
Jesse heeft zich ook verbreed in de vechtkunst door o.a. het beoefenen van Mixed Martial Arts (MMA). Dit om zichzelf completer te maken in zowel het grondgevecht (BJJ en worstelen) als het full-contact staande gevecht (kickboksen & muay thai).

Sinds 2012 woont, werkt en studeert Jesse in Amsterdam. Hij is nu bezig met zijn masteropleidng Human Movement Sciences, specialisatie Sportpsychologie (MSc.).  Jesse heeft naast de vechtsport ook een liefde voor bewegen en voeding. Mobiliteit, stabiliteit, houding, fysiologie, psychologie, spiergebruik en -opbouw. Alles is interessant. Jesse is mede-daarom in 2015 als personal trainer (beweging- en voedingsspecialist) zijn eigen onderneming gestart in de vorm van Valor Sports.

Sensei Jesse Lijnsvelt heeft de onderstaande relevante opleidingen met succes voltooid:
– Sport, Management & Ondernemen (BA) (Hogeschool van Amsterdam)
– Premaster Bewegingswetenschappen (Vrije Universiteit)
– AALO Personal Trainer (level 4)
– EHBO (Medic First Aid)
– Docent Professionele Zelfverdediging (SKMO)

Stijn Lijnsvelt

Stijn is op 8-jarige leeftijd begonnen met vechtsport. Eerst een half jaar Kyokushinkai Karate, maar vanaf april 2008 Shaolin Kempo.
In juli 2016 behaalde hij zijn zwarte band.
Stijn heeft al vanaf zeer jonge leeftijd geassisteerd in de kempolessen, maar vanaf 2012 heeft hij de rol van Jesse overgenomen als assistent.
Ook hij heeft het lesgeven met de paplepel ingegoten gekregen.

Stijn is veelvoudig Nederlands Kampioen Kempo Fighting en Kata. In 2012 en 2014 heeft hij deelgenomen aan het wereld kampioenschap Kempo, hij heeft daar diverse podiumplaatsen behaald (2e en 3e plaatsen) in zowel Kata als Fighting.

Op dit moment studeert Stijn International Business op de Universiteit van Amsterdam.

Tom Steenbergen

LinkedIn profiel van Tom Steenbergen

Tom Steenbergen, geboren op 3 april 1995 te Nara (Japan). 

Na eerst drie jaar judo te hebben getraind in Ruurlo, kwam hij op 13-jarige leeftijd in aanraking met Shaolin Kempo. Via Jesse Lijnsvelt, met wie hij al sinds groep drie van de basisschool bevriend is, kwam hij bij Kwoon Dat Mor. In april 2008, begon Tom met het beoefenen van deze sport bij Kwoon Dat Mor, dat toen net opgericht was in Borculo.
In december 2013, heeft Tom samen met Jesse de zwarte band behaald. Vanaf 2014 verzorgd Tom op regelmatige basis zelfstandig trainingen en assisteert hij wanneer hij aanwezig is.

Tom is veelvoudig Nederlands Kampioen Kempo Fighting en Kata. In 2012 en 2014 mocht hij onderdeel uitmaken van het Nederlandse team voor het wereld kampioenschap Kempo, dat toen in respectievelijk Antalya (Turkije) en Boedapest (Hongarije) werd gehouden.

Elly Steenbergen

LinkedIn profiel van Tom Steenbergen

Elly Steenbergen, geboren op 30 oktober 1993 te Nara (Japan). Nadat Elly een training van haar jongere broer Tom bezocht, was Elly niet meer weg te slaan bij de school.

In 2016 werd haar harde werk en inzet beloond met het behalen van de felbegeerde zwarte band.

Elly spant zich actief in voor de school met ondersteuning tijdens de trainingen, als examinator tijdens examens en fungeert tijdens wedstrijden regelmatig als coach en scheidsrechter.
Ze is daarnaast actief deelnemer van wedstrijden en heeft, naast vele nationale titels, in 2012 en 2014 meegedaan aan de wereldkampioenschappen in respectievelijk Antalya (Turkije) en Boedapest (Hongarije). Hier heeft ze meerdere podiumplaatsen behaald op het hoogste niveau.

Bertie Essink

LinkedIn profiel van Tom Steenbergen

Bertie Essink (1961) begon zijn loopbaan binnen de vechtsport al als kleine jongen. Hij legde een goede basis door judolessen te volgen bij Henk Sjabbens. Na 2 jaar stapte hij over naar Kyokushin Karate in Ruurlo en Zieuwent. Na vele jaren hard trainen behaalde hij zijn bruine band, totdat een knieblessure hem dwong om te stoppen met karate.

In 2008 startte Bertie’s zoon Jeroen met lessen Shaolin Kempo bij school voor vechtkunst Kwoon Dat Mor. Bertie was altijd aanwezig bij de lessen en wedstrijden van zijn zoon. Zijn passie voor de vechtsport werd weer aangewakkerd. Het duurde dan ook niet lang of Bertie stond zelf weer op de vloer.

Door zijn inzet en achtergrond doorliep Bertie zijn banden tot en met bruin (1e kyu) binnen het Shaolin Kempo in sneltreinvaart. Daarnaast assisteerde hij Sifu Gijs Lijnsvelt regelmatig tijdens de lessen en vervulde hij een grote rol als coach tijdens de wedstrijden. In 2014, vlak voor het opgaan voor de zwarte band gooide een knieblessure, opgelopen tijdens het Nederlands Kampioenschap Kempo Fighting, wederom roet in het eten. Bertie moest gedwongen stoppen met kempo. Dit was een ongelooflijke teleurstelling.

Al stond zijn aanwezigheid tijdens de lessen op een laag pitje, Bertie bleef zeker wel betrokken bij de school. Regelmatig stond hij als coach tijdens wedstrijden deelnemers van de school bij. Niet voor niets kreeg hij de naam “supercoach” toebedeeld.

Na deze periode van bezinning, heeft hij in 2018 het Shaolin Kempo weer voorzichtig opgepakt in de vorm van coachen op nationale en internationale wedstrijden en het assisteren met lesgeven. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Inmiddels heeft Bertie al vele leden begeleid en zal hij dit met veel plezier en passie blijven doen.

Op 10 februari 2019 ging voor Bertie een – al lang – opgegeven wens, tot zijn grote verbazing in vervulling. Sifu Gijs Lijnsvelt besloot hem bij hoge uitzondering vanuit Kwoon Dat Mor de zwarte band toe te kennen, voor al zijn kennis, kunde en inzet voor de school en het kempo in het algemeen. Dit besluit werd enthousiast ondersteund door alle zwarte banders van Kwoon Dat Mor.

© 2024 Kwoon Dat Mor

+31 6 13123824
+31 573 450031
info@shaolinkempo-kwoondatmor.nl

Haarskamp 17

7261 ZA Ruurlo