School voor vechtkunst

Kwoon Dat Mor

De eerste dag van de 16th World Kempo Championships in Guadalajara (Spanje) stond in teken van de traditionele onderdelen van het kempo, waaronder kata en kata gewapend.

De jonge dames Lennie, Willemijn en Frederieke mochten als eersten het veld betreden. En spannend dat het was! Alle drie hebben ze enorm mooie kata’s gedraaid en zijn ze stuk voor stuk boven zichzelf uitgestegen. De poules waren erg groot en elke tegenstander had een hoog niveau. We zijn enorm trots op hun prestaties.

Iets later op de dag was het de eer aan Thorvald, Max en Arjan. Thorvald draaide hele strakke kata’s en had naar onze mening verder moeten komen dan hij uiteindelijk kwam. Het is en blijft een jurysport, Thorvald is nu hard aan het werk om de volgende keer alle twijfel bij de jury de grond in te stampen. Max was de eerste van Kwoon Dat Mor die een prijs in ontvangst mocht nemen. Hij behaalde een hele mooie derde plaats op het onderdeel wapenkata. Het is enorm goed om te zien dat zijn harde werk beloond wordt. Arjan draaide ook strakke kata’s, maar kon helaas zijn wereldtitel op het onderdeel wapenkata niet prolongeren.

Onze eigen sifu Gijs mocht na zeven uur wachten (...) eindelijk aantreden op het veld. Een hele mooie open hand kata werd helaas niet beloond. De wapenkata was daarentegen wel succesvol. Hij behaalde een derde plaats op dit onderdeel.

Vandaag is het tijd voor semi-contact fighting! Meer nieuws in opkomst.

 

One Response to “De eerste dag van de 16th World Kempo Championships”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Kwoon Dat Mor

+31 6 13123824
+31 573 450031
info@shaolinkempo-kwoondatmor.nl

Haarskamp 17

7261 ZA Ruurlo