School voor vechtkunst

Kwoon Dat Mor

De tweede dag van de 16th Kempo World Championships stond bij Kwoon Dat Mor met zes deelnemers in het teken van semi-contact fighting.

Lennie had even wat moeite om de mat op te stappen na het lange wachten en het zien van een botbreuk in een wedstrijd (van een andere discipline) iets eerder. Ze overwon zichzelf en wist haar partij uit te vechten. Lennie had de eerste ronde een zogenaamde “bye” (automatische overwinning) en wist zo een mooie derde plaats te bemachtigen. Willemijn zat in dezelfde poule als Lennie, maar moest wel een eerste ronde vechten. Ze vocht een hele mooie partij en maakte duidelijke punten. Haar tegenstandster deed dat helaas ook en scheidsrechters moesten steeds kiezen welk punt er geteld moest worden. Vanuit hun positie zagen ze de punten van Willemijn’s tegenstandster helaas iets vaker. De uitkomst van de wedstrijd was zeker geen afspiegeling van haar partij.

Voor Thorvald was het de eerste keer dat hij op het onderdeel semi-contact meedeed op dit niveau. Hij kwam direct een hele sterke tegenstander tegen die overal net iets sneller en scherper was. Hij verloor de partij en kreeg een ervaring die hij nooit zal vergeten. Diezelfde avond zat hij voor zichzelf al notities te maken onder het motto: je kunt winnen of leren en vaak levert dat laatste meer op.

Max vocht een fantastische partij tegen een Roemeen, waarbij hij - zeker in het begin – veel sterker uit de hoek kwam. Max stond uiteindelijk zelfs 3-2 voor op punten. Beslissingen van de arbitrage haalden Max op dit kritieke moment uit de focus en hij verloor daarna meerdere punten. Hij kon dit later niet meer rechttrekken. Max heeft de wedstrijd helaas verloren, maar heeft een enorme bak ervaring opgedaan tijdens deze drie minuten.

Arjan kwam uit in de volwassen poule en als jonkie in de poule was het lastig. Hij verloor zijn partij door meerdere keren geraakt te worden door trappen van zijn tegenstander. Zijn tegenstander was snel met zijn benen en Arjan vond geen manier om dit te counteren. Wel zorgde hij voor een felle partij die leuk was om te kijken en stond hij stevig zijn mannetje.

Frederieke mocht als laatste vechten. Na twee hele mooie partijen gewonnen te hebben stond ze in de finale. Ze was op dit moment al zeker van een zilveren medaille. De finalepartij ging heel gelijk op en moest uiteindelijk naar een verlenging met een zogenaamde golden score. Haar tegenstander won dit kritieke punt. Maar wacht even, een golden score moet unaniem zijn en slechts twee scheidsrechters gaven het punt. Geschreeuw vanuit het Nederlandse publiek en een coach die over de vloer heen sprintte, zorgde voor enige verwarring bij de officials. De winnaar was ten slotte al bekend gemaakt. Toch zorgde het appèl voor een herevaluatie die ertoe leidde dat de golden score opnieuw gespeeld moest worden. Wederom scoorde haar tegenstandster, dit keer unaniem. Frederieke was tweede geworden en stond met een trotse en die zeer kenmerkende brede lach op het podium.

Het team van Kwoon Dat Mor is het wereldkampioenschap geëindigd met één tweede plaats en drie derde plaatsen op verschillende onderdelen in een opvallend sterker deelnemersveld dan in voorgaande jaren.

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Kwoon Dat Mor

+31 6 13123824
+31 573 450031
info@shaolinkempo-kwoondatmor.nl

Haarskamp 17

7261 ZA Ruurlo